Huuraanpassing 2019


Wordt de huur van uw woning vanaf 1 juli 2019 aangepast? Volksbelang mag de huurprijs van haar sociale huurwoningen elk jaar verhogen. U heeft hierover een brief van ons ontvangen, daarin staat of uw huur wordt aangepast en met wat voor percentage.

De overheid bepaalt jaarlijks met welk percentage de huur mág stijgen. Voor het jaar 2019 is vastgesteld dat de huur vanaf 1 juli 2019 per adres maximaal 4,1% tot 5,6% mag stijgen. Voor de meeste huurders geldt het maximum van 4,1%. Huurders met een hoger inkomen kunnen een huurverhoging krijgen van maximaal 5,6%. Dat heet ‘inkomensafhankelijke huurverhoging’. Volksbelang kiest er dit jaar voor om geen inkomensafhankelijke huurverhoging toe te passen.

De huur mag overigens nooit hoger worden dan de maximale huurprijs volgens het puntensysteem voor sociale huurwoningen (het zogeheten woningwaarderingsstelsel). Klik hier voor meer informatie hierover.

De huuraanpassing wordt weloverwogen vastgesteld, het kan zijn dat uw huuraanpassing hoger of juist lager is dan een andere huurder van Volksbelang. Dit kan meerdere redenen hebben, wilt u hierover meer informatie? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0492-538 815.