Inschrijven als woningzoekende - Wooniezie


Direct naar Wooniezie

Wilt u zich inschrijven als woningzoekende? Dan doet u dat via Wooniezie.nl. Samen met andere woningcorporaties bieden we onze vrijgekomen huurwoningen aan via deze website. Wooniezie is een duidelijk en overzichtelijk woonruimtebemiddelingsstysteem voor huurwoningen in de hele regio 

Eindhoven-Helmond (het Stedelijk Gebied). U vindt er niet alleen huurwoningen in Helmond, maar ook in Eindhoven, Best, Waalre, Oirschot, Veldhoven, Bladel, Reusel-De Mierden, Bergeijk, Geldrop, Someren, Heeze, Leende, Budel, Mierlo, Asten, Beek en Donk, Mariahout, Lieshout, Aarle-Rixtel, Son en Breugel, Aalst-Waalre, Veldhoven en Nuenen. 

Keuzemogelijkheden

 

Nadat u zich heeft ingeschreven als woningzoekende op Wooniezie.nl, kunt u zelf bepalen welke manier van zoeken het beste bij u past. In het model Inschrijfduur is de inschrijftijd (de plaats in de wachtrij) bepalend voor toewijzing. In het lotingmodel heeft iedereen die reageert gelijke kansen. Er zijn ook woningen die direct te huur zijn voor degene die als eerste reageert, die staan in het model Eerste reageerder. In het model Wens & Wacht kunt u eenmalig (per groep woningen) uw specifieke voorkeur kenbaar maken en wachten tot u aan de beurt bent. Bij de meeste modellen moet u zelf actief reageren op het woningaanbod. U kunt op alle woningen, in alle modellen reageren. U heeft zo meer keuzemogelijkheden en de kans is groter dat u snel een geschikte woning vindt.

Uiteraard blijven bij de toewijzing bepaalde voorwaarden van toepassing, zoals voorwaarden met betrekking tot inkomen (passend toewijzen) en de gezinssamenstelling van de woningzoekende.