Alle items met "Bewonersparticipatie"

Gemeente, woningcorporaties en huurders willen snel meer betaalbare huurwoningen in Helmond Informatie, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 23 december 2022

In de gemeente Helmond moeten meer betaalbare huurwoningen komen. Dat is één van de onderwerpen die de gemeente met de woningcorporaties en huurdersbelangenorganisaties heeft afgesproken. Daarnaast gaan woningcorporaties ook ruim 300 middeldure huurwoningen realiseren. De nieuwe woningen moeten allemaal bovendien duurzaam worden gebouwd.

Lees meer »
Samenwerking met Artist in Residence Informatie, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 16 mei 2022

Begin april hebben Volksbelang en Artist in Residence (Air) Bij de Populieren een intentie overeenkomst getekend voor samenwerking. Doel van de samenwerking is dat er culturele projecten en activiteiten in de wijk Leonardus zullen plaatsvinden ten behoeve van de wijk en de bewoners.

Lees meer »
Uitnodiging thema avond buurtpreventie Leonardus Informatie, Bewonersparticipatie / 09 mei 2022

Buurtpreventie Leonardus nodigt u graag uit voor hun thema avond op:

Datum:         Woensdag 25 mei

Waar :           Speeltuin Leonardus  Mgr. Swinkelsstraat 24

Tijd :              19:30 uur inloop koffie staat klaar, 20:00 uur beginnen

 

Hoofdonderwerpen op deze avond zijn:

Lees meer »
Brainstorm Wonen in Beweging Informatie, Bewonersparticipatie / 14 april 2022

De woningmarkt kent vele uitdagingen en jij zoekt een (andere) woning?

Lees meer »
Volksbelang en bewoners willen tuindorp in de Leonardusbuurt behouden Informatie, Projecten, Bewonersparticipatie / 16 februari 2021

HELMOND – Woningbouwvereniging Volksbelang gaat tussen 2022 en 2030 ruim 400 woningen in de Leonardusbuurt onder handen nemen. Het zag er lange tijd naar uit dat een groot deel van de woningen gesloopt zouden moeten worden.

Lees meer »
HBVV zorgt opnieuw voor verrassing met voordracht Frans Stienen als lid RvC Informatie, Bewonersparticipatie / 03 juni 2020

Frans Stienen, oud-wethouder van gemeente Helmond is sinds 1 februari toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Volksbelang. Hij is voorgedragen door de Huurdersbelangenvereniging. Een interview met Toon Jegerings (voorzitter van de HBVV) en Frans Stienen.

Waarom de keuze voor Frans Stienen?

Lees meer »
Een gezellige Burendag Informatie, Feestelijkheden, Bewonersparticipatie / 26 februari 2020

Nóg fijner wonen in Jeruzalem

Eind september was het dan zover: in de Jan van Eyckstraat in Jeruzalem vond de eerste Burendag plaats, georganiseerd door bewoonster Will Corstens en enkele andere enthousiaste straatgenoten.

Lees meer »
De wijk: Daar zorg je graag zelf voor Bewonersparticipatie / 06 mei 2019

Elke dag zetten zich veel mensen op vrijwillige basis in om hun wijk zo aantrekkelijk mogelijk te maken en te houden. Vaak blijft dat onderbelicht. Maar het is natuurlijk helemaal geweldig dat die mensen zich zo enthousiast inzetten voor hun wijk. Chapeau!

Lees meer »
Samen werken aan een fijne buurt Leefbaarheid, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 25 februari 2019

‘Fijn wonen’ gaat veel verder dan een comfortabele, betaalbare woning. Dat weten mensen die een jaartje ouder worden maar al te goed. Het is dan heel belangrijk om voldoende sociale contacten te hebben. Mensen in je omgeving die een oogje in het zeil houden, ervoor zorgen dat je niet vereenzaamt, dat je volop in het leven blijft staan.

Lees meer »
Ondertekening prestatieafspraken Informatie, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 11 december 2018

Op 6 december 2018 hebben de diverse Woningcorporaties en Huurdersbelangenverenigingen samen met de Gemeente Helmond de prestatieafspraken voor 2019 ondertekend.

Lees meer »
Huurdersbelangen Leefbaarheid, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 21 november 2018

De Huurdersbelangenvereniging Volksbelang (HBVV) komt op voor de belangen van alle huurders van Volksbelang. Het is de overkoepelende vereniging voor bewonerscommissies en enkele bewonersvertegenwoordigingen. De HBVV adviseert, ondersteunt en informeert huurders en is gesprekspartner voor Volksbelang.

Lees meer »
Verbroederingsdag Koninginnehof Feestelijkheden, Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 06 juni 2018

In het weekend van 1 juni is er een verbroederingsdag geweest bij het complex Koninginnehof. Activiteitencommissie KNAK heeft voor alle bewoners van Koninginnehof, De Kluis, Nazareth en De Ameide een ontmoetingsmiddag georganiseerd. Het was erg succesvol, gezellig en druk. 

Lees meer »
NLdoet bij Activiteitencommissie KNAK Feestelijkheden, Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 26 maart 2018

Op zaterdag 10 maart was NL doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken

Lees meer »
Penningmeester gezocht voor bewonerscommissie BAC Bewonersparticipatie / 30 november 2017

De bewonerscommissie van Bewoners Appartementen Centrum (BAC) is op zoek naar een nieuwe penningmeester. Als penningmeester draagt u zorg voor de inkomsten en uitgaven. Daarbij krijgt u ondersteuning. Heeft u (nog) geen ervaring? Dat is helemaal niet erg.

Lees meer »
Sinterklaasmiddag Helmond Noord Feestelijkheden, Bewonersparticipatie / 20 november 2017

Bewonerscommissie Bloem- en Paardenvelden heeft op zondag 19 november jl. een gezellige Sinterklaasmiddag voor alle kinderen uit Helmond Noord georganiseerd.

In de Pannehoeve kwamen meer dan 30 kinderen samen voor het feest van Sinterklaas. Het was een zeer geslaagde middag waarbij de kinderen volop genoten hebben. Een groot succes.

Lees meer »
Buurtbemiddelaars herstellen contacten Informatie, Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 16 augustus 2017

In Helmond zijn verschillende vrijwilligers van de LEVgroep actief als goed getrainde, deskundige buurtbemiddelaar. Dian en Charles zijn twee van die bemiddelaars. Al een aantal jaren gaan zij geregeld samen op pad om mensen praktische hulp te bieden bij het zelf oplossen van ergernissen en conflicten met buren. Met succes!

Lees meer »
Van de HuurdersBelangenVereniging Volksbelang Informatie, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 17 juli 2017

Een van de belangrijkste taken van de Huurdersbelangenvereniging Volksbelang (HBVV) is het informeren van de achterban: de huurders van Volksbelang. Vanaf nu doet de HBVV dat ook in De Volksmond. Het woord is aan de HBVV:

Lees meer »
Ondertekening prestatieafspraken woningcorporaties Feestelijkheden, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 14 december 2016

Vijf Helmondse woningcorporaties, de huurdersbelangenverenigingen van deze woningcorporaties en de gemeente Helmond hebben de afgelopen maanden overleg gevoerd over de prestatieafspraken voor de periode 2017 -2021. Op donderdag 8 december 2016 zijn deze afspraken getekend.

Lees meer »