Alle items met "Bewonersparticipatie"

Volksbelang en bewoners willen tuindorp in de Leonardusbuurt behouden Informatie, Projecten, Bewonersparticipatie / 16 februari 2021

HELMOND – Woningbouwvereniging Volksbelang gaat tussen 2022 en 2030 ruim 400 woningen in de Leonardusbuurt onder handen nemen. Het zag er lange tijd naar uit dat een groot deel van de woningen gesloopt zouden moeten worden.

Lees meer »
Gezocht: Bestuurslid wijkraad Noord Informatie, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 23 november 2020

De gemeente Helmond kent al enige jaren het fenomeen wijkraden. Zij vinden het wenselijk dat elke wijk ook een wijkraad heeft wat door een bestuur begeleid wordt. Helmond Noord is de grootste woonwijk van Helmond. Momenteel zijn we op zoek naar een bestuurslid die het huidige bestuur kan komen versterken.

Wat ga je doen:

Lees meer »
HBVV zorgt opnieuw voor verrassing met voordracht Frans Stienen als lid RvC Informatie, Bewonersparticipatie / 03 juni 2020

Frans Stienen, oud-wethouder van gemeente Helmond is sinds 1 februari toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Volksbelang. Hij is voorgedragen door de Huurdersbelangenvereniging. Een interview met Toon Jegerings (voorzitter van de HBVV) en Frans Stienen.

Waarom de keuze voor Frans Stienen?

Lees meer »
Kleur jij mee om de wijk op te fleuren? Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 30 maart 2020

Wat doet u allemaal om uzelf te vermaken thuis? Puzzelen, lezen, tv kijken of een taart bakken? Om het thuisblijven nog wat leuker te maken, hebben wij een leuke actie bedacht. Een kleurplaat, geschikt voor alle leeftijden, want ook voor volwassenen kan kleuren een fijne afleiding zijn van al het gekke nieuws.

Lees meer »
Een gezellige Burendag Informatie, Feestelijkheden, Bewonersparticipatie / 26 februari 2020

Nóg fijner wonen in Jeruzalem

Eind september was het dan zover: in de Jan van Eyckstraat in Jeruzalem vond de eerste Burendag plaats, georganiseerd door bewoonster Will Corstens en enkele andere enthousiaste straatgenoten.

Lees meer »
Algemene Ledenvergadering 2019 Informatie, Bewonersparticipatie / 22 november 2019

Op 9 december 2019 is het weer tijd voor onze Algemene Ledenvergadering, al onze leden hebben inmiddels als het goed is de uitnodiging ontvangen.

Lees meer »
De wijk: Daar zorg je graag zelf voor Bewonersparticipatie / 06 mei 2019

Elke dag zetten zich veel mensen op vrijwillige basis in om hun wijk zo aantrekkelijk mogelijk te maken en te houden. Vaak blijft dat onderbelicht. Maar het is natuurlijk helemaal geweldig dat die mensen zich zo enthousiast inzetten voor hun wijk. Chapeau!

Lees meer »
Samen werken aan een fijne buurt Leefbaarheid, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 25 februari 2019

‘Fijn wonen’ gaat veel verder dan een comfortabele, betaalbare woning. Dat weten mensen die een jaartje ouder worden maar al te goed. Het is dan heel belangrijk om voldoende sociale contacten te hebben. Mensen in je omgeving die een oogje in het zeil houden, ervoor zorgen dat je niet vereenzaamt, dat je volop in het leven blijft staan.

Lees meer »
Ondertekening prestatieafspraken Informatie, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 11 december 2018

Op 6 december 2018 hebben de diverse Woningcorporaties en Huurdersbelangenverenigingen samen met de Gemeente Helmond de prestatieafspraken voor 2019 ondertekend.

Lees meer »
Huurdersbelangen Leefbaarheid, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 21 november 2018

De Huurdersbelangenvereniging Volksbelang (HBVV) komt op voor de belangen van alle huurders van Volksbelang. Het is de overkoepelende vereniging voor bewonerscommissies en enkele bewonersvertegenwoordigingen. De HBVV adviseert, ondersteunt en informeert huurders en is gesprekspartner voor Volksbelang.

Lees meer »
Verbroederingsdag Koninginnehof Feestelijkheden, Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 06 juni 2018

In het weekend van 1 juni is er een verbroederingsdag geweest bij het complex Koninginnehof. Activiteitencommissie KNAK heeft voor alle bewoners van Koninginnehof, De Kluis, Nazareth en De Ameide een ontmoetingsmiddag georganiseerd. Het was erg succesvol, gezellig en druk. 

Lees meer »
NLdoet bij Activiteitencommissie KNAK Feestelijkheden, Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 26 maart 2018

Op zaterdag 10 maart was NL doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken

Lees meer »
Penningmeester gezocht voor bewonerscommissie BAC Bewonersparticipatie / 30 november 2017

De bewonerscommissie van Bewoners Appartementen Centrum (BAC) is op zoek naar een nieuwe penningmeester. Als penningmeester draagt u zorg voor de inkomsten en uitgaven. Daarbij krijgt u ondersteuning. Heeft u (nog) geen ervaring? Dat is helemaal niet erg.

Lees meer »
Sinterklaasmiddag Helmond Noord Feestelijkheden, Bewonersparticipatie / 20 november 2017

Bewonerscommissie Bloem- en Paardenvelden heeft op zondag 19 november jl. een gezellige Sinterklaasmiddag voor alle kinderen uit Helmond Noord georganiseerd.

In de Pannehoeve kwamen meer dan 30 kinderen samen voor het feest van Sinterklaas. Het was een zeer geslaagde middag waarbij de kinderen volop genoten hebben. Een groot succes.

Lees meer »
Buurtbemiddelaars herstellen contacten Informatie, Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 16 augustus 2017

In Helmond zijn verschillende vrijwilligers van de LEVgroep actief als goed getrainde, deskundige buurtbemiddelaar. Dian en Charles zijn twee van die bemiddelaars. Al een aantal jaren gaan zij geregeld samen op pad om mensen praktische hulp te bieden bij het zelf oplossen van ergernissen en conflicten met buren. Met succes!

Lees meer »
Van de HuurdersBelangenVereniging Volksbelang Informatie, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 17 juli 2017

Een van de belangrijkste taken van de Huurdersbelangenvereniging Volksbelang (HBVV) is het informeren van de achterban: de huurders van Volksbelang. Vanaf nu doet de HBVV dat ook in De Volksmond. Het woord is aan de HBVV:

Lees meer »
Bewonerscommissie Appartementen Binnenstad zoekt contact! Informatie, Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 21 juni 2017

Bewonerscommissie Appartementen Binnenstad (BAC) zet zich al jaren in voor bewoners van een best groot aantal wooncomplexen in het Centrum van Helmond: Kluisgaarde, Zuiderpoort, Zuidende, Tollenaar, Oeranos en De Kuiper. Omdat er zoveel verschillenden complexen bij de activiteiten van BAC betrokken worden, zoekt de commissie in ieder complex een vaste contactpersoon.

Lees meer »
Ondertekening prestatieafspraken woningcorporaties Feestelijkheden, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 14 december 2016

Vijf Helmondse woningcorporaties, de huurdersbelangenverenigingen van deze woningcorporaties en de gemeente Helmond hebben de afgelopen maanden overleg gevoerd over de prestatieafspraken voor de periode 2017 -2021. Op donderdag 8 december 2016 zijn deze afspraken getekend.

Lees meer »
Veilig op vakantie Informatie, Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 01 augustus 2016

De vakantietijd is een toptijd! Vrije tijd, mooi weer. Misschien gaat u ook wel op reis. Helaas kan de vakantietijd daardoor ook een toptijd worden voor inbrekers. Ze zien het als bewoners een langere tijd weg zijn en dan slaan ze hun slag.

Lees meer »