Alle items met "Feestelijkheden"

Verscherpt toezicht woningbouwvereniging Volksbelang opgeheven Informatie, Feestelijkheden, Projecten / 21 februari 2022

HELMOND – De Autoriteit Woningcorporaties (Aw) heeft het verscherpt toezicht op woningbouwvereniging Volksbelang per 18 februari opgeheven. Volksbelang heeft volgens de Aw de afgelopen jaren noodzakelijke stappen gezet om de besturing te versterken en de financiële risico’s beter te beheersen. Daarmee is er weer vertrouwen in de toekomst van Volksbelang.

Lees meer »
Startschot opknapbeurt Leonardusbuurt in Helmond Informatie, Feestelijkheden / 03 november 2021

De grootschalige renovatie van de Leonardusbuurt door woningbouwvereniging Volksbelang gaat, na een aantal jaar stilgelegen te hebben, weer verder. Dit hebben wij gevierd op woensdag 3 november om 14.45 uur. Naast bewoners was meedenkgroep de LeonardusLens aanwezig, evenals Huurdersbelangenvereniging Volksbelang (HBVV). Tijdens de bijeenkomst gaven wethouders Gaby van den Waardenburg en Harrie van Dijk én directeur-bestuurder van Volksbelang Paul Terwisscha samen met de bewoners het startschot.

Lees meer »
Pierre Ceelen (91) is langstzittende huurder van Volksbelang Feestelijkheden / 20 oktober 2021

Een hele trouwe huurder. Zo mag je de 91-jarige Pierre Ceelen gerust noemen. Hij woont namelijk al 60 jaar in zijn woning in de Leonardusbuurt. De keus om zijn toenmalige appartement in te ruilen voor de woning van Volksbelang was snel gemaakt. Want: nu kon hij eindelijk zijn duiven in zijn éigen tuin houden. ‘Ik woon er na al die jaren nog altijd met heel veel plezier.’  

Lees meer »
Een gezellige Burendag Informatie, Feestelijkheden, Bewonersparticipatie / 26 februari 2020

Nóg fijner wonen in Jeruzalem

Eind september was het dan zover: in de Jan van Eyckstraat in Jeruzalem vond de eerste Burendag plaats, georganiseerd door bewoonster Will Corstens en enkele andere enthousiaste straatgenoten.

Lees meer »
Bouw 52 huurwoningen Hei Wonen klaar! Informatie, Feestelijkheden, Leefbaarheid, Projecten, Samenwerking / 15 januari 2020

Buurt voor starters, gezinnen en senioren in de Helmondse binnenstad

Lees meer »
Bouw 31 huurwoningen Judith Leysterplein gestart Informatie, Feestelijkheden, Projecten, Samenwerking / 27 mei 2019

De bouw van 31 huurwoningen aan de Paulus Potterlaan in Helmond is gestart. Op de plek waar twee jaar geleden nog basisschool ‘de Paardenbloem’ stond realiseert Woonbedrijf aan het toekomstige Judith Leysterplein 20 seniorenwoningen en 11 appartementen voor 1 of 2 personen. Het zijn allemaal betaalbare sociale huurwoningen van ongeveer 600 euro per maand.

Lees meer »
Verbroederingsdag Koninginnehof Feestelijkheden, Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 06 juni 2018

In het weekend van 1 juni is er een verbroederingsdag geweest bij het complex Koninginnehof. Activiteitencommissie KNAK heeft voor alle bewoners van Koninginnehof, De Kluis, Nazareth en De Ameide een ontmoetingsmiddag georganiseerd. Het was erg succesvol, gezellig en druk. 

Lees meer »
Hei Wonen: bouw 52 huurwoningen Heistraat gestart Informatie, Feestelijkheden, Projecten, Samenwerking / 16 april 2018

De bouw van 52 betaalbare huurwoningen in de Heistraat in Helmond is gestart. Dat is gevierd op maandag 19 maart. Woningcorporatie Woonbedrijf realiseert hier een buurt met appartementen voor starters, woningen voor gezinnen en seniorenwoningen. De plannen zijn in nauwe samenwerking met Woningbouwvereniging Volksbelang voorbereid.

Lees meer »
Frietkar in de Akkerstraat Feestelijkheden, Leefbaarheid, Projecten / 12 april 2018

Op dinsdag 10 april 2018 heeft Volksbelang een frietkar laten komen bij het complex aan de Akkerstraat in Helmond. 

Lees meer »
NLdoet bij Activiteitencommissie KNAK Feestelijkheden, Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 26 maart 2018

Op zaterdag 10 maart was NL doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken

Lees meer »
Sinterklaasmiddag Helmond Noord Feestelijkheden, Bewonersparticipatie / 20 november 2017

Bewonerscommissie Bloem- en Paardenvelden heeft op zondag 19 november jl. een gezellige Sinterklaasmiddag voor alle kinderen uit Helmond Noord georganiseerd.

In de Pannehoeve kwamen meer dan 30 kinderen samen voor het feest van Sinterklaas. Het was een zeer geslaagde middag waarbij de kinderen volop genoten hebben. Een groot succes.

Lees meer »
Volksbelang levert nieuwbouwwoningen op! Feestelijkheden, Projecten / 09 oktober 2017

HELMOND - Op 4 oktober heeft Woningbouwvereniging Volksbelang elf nieuwbouwwoningen aan de Rembrandtlaan in Helmond opgeleverd. De nieuwe bewoners werden feestelijk in hun nieuwe straat ontvangen en konden direct met elkaar kennismaken.

Lees meer »
Garagesale in Bloem- en Paardenvelden Feestelijkheden, Leefbaarheid / 04 juli 2017

Op zondag 23 juli 2017 organiseert bewonerscommissie Bloem- en Paardenvelden een 'voordeur- / garagesale' in Helmond Noord.

Klik hier voor het pamflet

Lees meer »
Ondertekening prestatieafspraken woningcorporaties Feestelijkheden, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 14 december 2016

Vijf Helmondse woningcorporaties, de huurdersbelangenverenigingen van deze woningcorporaties en de gemeente Helmond hebben de afgelopen maanden overleg gevoerd over de prestatieafspraken voor de periode 2017 -2021. Op donderdag 8 december 2016 zijn deze afspraken getekend.

Lees meer »
Feestelijke oplevering in de Leonardusbuurt Feestelijkheden, Projecten / 15 november 2016

Voormalig SPOS-terrein heeft nu twintig nieuwe woningen
Op 11 november 2016 was het zover: in de Leonardusbuurt werden twintig spiksplinternieuwe woningen opgeleverd. De huurders van achttien levensloopbestendige woningen en twee eengezinswoningen op de voormalige locatie van de schildersvakschool (SPOS) ontvingen op feestelijke wijze hun sleutels én de nieuwe straatnaam werd onthuld: de Hendrik van Ekerstraat. Uiteraard was daarom ook de familie van de voormalige Wethouder Sociale Zaken (1945-1962) bij de oplevering aanwezig.

Lees meer »
Tentoonstelling: 100 jaar sociale woningbouw in Helmond Informatie, Feestelijkheden / 07 oktober 2016

In 1915 waren er in Helmond nog helemaal géén sociale huurwoningen. Arbeiders -met vaak grote gezinnen- woonden in kleine en ongezonde krotwoningen. In 1916 leverde Volksbelang de eerste sociale huurwoning op. Nu zijn er circa 15.000 corporatiewoningen in de stad; ruim 40% van het totale aantal huizen. De sociale huursector bestaat in Helmond dit jaar dus een eeuw!

Lees meer »
Volksbelang sluit definitief aan bij Wooniezie! Informatie, Feestelijkheden, Samenwerking / 05 september 2016

Vanaf nu is Volksbelang aangesloten bij Wooniezie!
Wooniezie is een website voor woningzoekenden die op zoek zijn naar een sociale huurwoning. Corporaties uit Helmond, Eindhoven e.o. bieden hun woningen aan op Wooniezie.nl, u ziet dus het woningaanbod uit de hele regio.

Lees meer »