Alle items met "Informatie"

Bouw 52 huurwoningen Hei Wonen klaar! Informatie, Feestelijkheden, Leefbaarheid, Projecten, Samenwerking / 15 januari 2020

Buurt voor starters, gezinnen en senioren in de Helmondse binnenstad

Lees meer »
Volksbelang en Bergopwaarts gaan samenwerking verder vormgeven om de Leonardusbuurt in Helmond aan te pakken. Informatie, Samenwerking / 02 december 2019

Helmond – Deurne. In 2015 is Volksbelang gestart met het groot onderhoud van ruim 650 woningen in de Leonardusbuurt, een aanpak die in totaal 7 jaar zou duren. In 2018 ontstond een andere werkelijkheid waardoor Volksbelang heeft moeten besluiten de aanpak stil te leggen.

Lees meer »
Algemene Ledenvergadering 2019 Informatie, Bewonersparticipatie / 22 november 2019

Op 9 december 2019 is het weer tijd voor onze Algemene Ledenvergadering, al onze leden hebben inmiddels als het goed is de uitnodiging ontvangen.

Lees meer »
Pilot vroegsignalering schulden Informatie, Projecten, Samenwerking / 22 november 2019

Om inwoners van Helmond met financiële problemen sneller in beeld te krijgen, start de pilot vroegsignalering van schulden. Achterliggende gedachte is dat snel ingrijpen bij beginnende schulden veel problemen in de toekomst kan voorkomen. Vandaag tekende de gemeente Helmond samen met een grote groep maatschappelijke partners een convenant om de samenwerking voor dit project te bekrachtigen.

Lees meer »
Denk aan max: voor meer verkeersveiligheid Informatie / 16 oktober 2019

Op 3 juni 2019 heeft Volksbelang de ‘Denk aan max’-deal gesloten. Projectleider Alex van de Westerlo van het project ‘Denk aan max’ ondertekende samen met plaatsvervangend directeur Henri van de Kerkhof ‘de deal’.

Lees meer »
Twee leden raad van commissarissen Informatie / 29 augustus 2019

Atrivé zoekt voor Woningbouwvereniging Volksbelang, een middelgrote woningcorporatie in Helmond met 2.900 verhuureenheden, twee leden voor de raad van commissarissen, waarvan een lid met kennis van juridische zaken en compliance en een lid met kennis op het gebied van bedrijfsontwikkeling.

Meer informatie leest u hier.

Lees meer »
Ben jij een startende ondernemer en op zoek naar betaalbare bedrijfsruimte? Informatie / 19 augustus 2019

Volksbelang krijgt begin september een bedrijfsruimte vrij in bedrijvencentrum BRON. BRON ligt op een centrale locatie in de Binnenstad van Helmond en biedt vele voordelen:

Lees meer »
Een fijne zomer! Informatie / 25 juli 2019

Tijdens de zomerperiode zijn wij geopend en bereikbaar op de normale openings- en bereikbaarheidstijden.

Lees meer »
Bouw 31 huurwoningen Judith Leysterplein gestart Informatie, Feestelijkheden, Projecten, Samenwerking / 27 mei 2019

De bouw van 31 huurwoningen aan de Paulus Potterlaan in Helmond is gestart. Op de plek waar twee jaar geleden nog basisschool ‘de Paardenbloem’ stond realiseert Woonbedrijf aan het toekomstige Judith Leysterplein 20 seniorenwoningen en 11 appartementen voor 1 of 2 personen. Het zijn allemaal betaalbare sociale huurwoningen van ongeveer 600 euro per maand.

Lees meer »
Heldendaad bij brand in de Ruiterstraat Informatie / 08 mei 2019

Afgelopen maand werden bewoners van De Ruiterstraat in Helmond opgeschrikt door autobranden die oversloegen op de nabijgelegen woningen.

Lees meer »
Gezocht: voorzitter en leden Regionale Geschillencommissie Informatie / 03 april 2019

De Regionale geschillencommissie (RGC) behandelt geschillen van huurders en woningzoekenden. Dit doet zij voor negen woningcorporaties in het zuidoosten van Noord-Brabant. In de komende anderhalf jaar treden de huidige voorzitter en de drie leden van de commissie af. De maximale zittingstermijn is dan namelijk bereikt.

Lees meer »
Eerste maatschappelijke visitatie is een feit! Informatie / 12 januari 2019

In de periode tussen maart en september 2018 heeft Volksbelang haar eerste maatschappelijke visitatie doorlopen. Door middel van de visitatie hebben we vanuit een breed spectrum de spiegel voorgehouden gekregen en geven de uitkomsten een goed beeld van waar we als organisatie staan en waar voor ons de komende jaren de belangrijkste aandachts- en verbeterpunten liggen.

Lees meer »
Ondertekening prestatieafspraken Informatie, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 11 december 2018

Op 6 december 2018 hebben de diverse Woningcorporaties en Huurdersbelangenverenigingen samen met de Gemeente Helmond de prestatieafspraken voor 2019 ondertekend.

Lees meer »
Eerste reageerder wordt snelle reageerder Informatie / 03 oktober 2018

Eind 2017 is de module 1e reageerder van Wooniezie in het nieuws geweest. De module werkte niet zoals de aangesloten woningcorporaties graag wilden. Daarom is de module 1e reageerder uit de lucht gehaald. Woningzoekenden konden wel op woningen reageren via loting en inschrijfduur.

Lees meer »
Nieuwe opzichters in de wijk! Informatie / 16 juli 2018

In april 2018 zijn twee nieuwe medewerkers als opzichter bij Volksbelang begonnen, namelijk Nick van Wel (23) en Peter Hoezen (54). Ze stellen zich graag aan u voor:

Lees meer »
Gezocht: lid Urgentiecommissie Stedelijk Gebied Eindhoven Informatie, Samenwerking / 18 juni 2018

Namens de gemeenten van het Stedelijk Gebied Eindhoven.

Lees meer »
Overlijden Jan Verbiest Informatie / 28 mei 2018

Met verdriet, maar dankbaar voor alles wat hij voor Volksbelang betekend heeft, hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze oud voorzitter

Jan Verbiest
op 26 mei 2018

Jan heeft 30 jaar de rol van voorzitter van Volksbelang vervuld en heeft zich in deze periode ingezet voor ons en onze huurders.

Lees meer »
Hei Wonen: bouw 52 huurwoningen Heistraat gestart Informatie, Feestelijkheden, Projecten, Samenwerking / 16 april 2018

De bouw van 52 betaalbare huurwoningen in de Heistraat in Helmond is gestart. Dat is gevierd op maandag 19 maart. Woningcorporatie Woonbedrijf realiseert hier een buurt met appartementen voor starters, woningen voor gezinnen en seniorenwoningen. De plannen zijn in nauwe samenwerking met Woningbouwvereniging Volksbelang voorbereid.

Lees meer »
Zelf geïnvesteerd in uw woning? Check uw verzekering! Informatie / 11 april 2018

Volksbelang levert prima woningen op, maar de voorzieningen kunnen niet helemaal naar uw wens zijn. Vandaar dat huurders soms besluiten om bijvoorbeeld een mooie, nieuwe keuken te plaatsen, de badkamer uit te breiden of op een andere manier te investeren in onze woning.

Lees meer »
Manifest ‘Toekomstvast Wonen’ gepresenteerd Informatie, Samenwerking / 14 maart 2018

Woningcorporaties MRE willen samen vraagstukken over wonen in de toekomst aanpakken

De dertien woningcorporaties in de Metropoolregio Eindhoven (MRE), hebben samen de toekomst verkend en de belangrijkste thema’s voor het wonen in deze regio benoemd. Dit is opgetekend in het manifest ‘Toekomstvast Wonen’ en dat is vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen uitgereikt aan alle fracties van de partijen in 21 gemeenten van de MRE. Het is een oproep om tijdens de komende coalitiebesprekingen de vraagstukken, aangedragen in het manifest, aandacht te geven in het coalitie- en collegeakkoord en daarna met de corporaties het gesprek aan te gaan.

Lees meer »

Pagina's