Alle items met "Informatie"

Ben jij een startende ondernemer en op zoek naar betaalbare bedrijfsruimte? Informatie / 19 augustus 2019

Volksbelang krijgt begin september een bedrijfsruimte vrij in bedrijvencentrum BRON. BRON ligt op een centrale locatie in de Binnenstad van Helmond en biedt vele voordelen:

Lees meer »
Een fijne zomer! Informatie / 25 juli 2019

Tijdens de zomerperiode zijn wij geopend en bereikbaar op de normale openings- en bereikbaarheidstijden.

Lees meer »
Bouw 31 huurwoningen Judith Leysterplein gestart Informatie, Feestelijkheden, Projecten, Samenwerking / 27 mei 2019

De bouw van 31 huurwoningen aan de Paulus Potterlaan in Helmond is gestart. Op de plek waar twee jaar geleden nog basisschool ‘de Paardenbloem’ stond realiseert Woonbedrijf aan het toekomstige Judith Leysterplein 20 seniorenwoningen en 11 appartementen voor 1 of 2 personen. Het zijn allemaal betaalbare sociale huurwoningen van ongeveer 600 euro per maand.

Lees meer »
Heldendaad bij brand in de Ruiterstraat Informatie / 08 mei 2019

Afgelopen maand werden bewoners van De Ruiterstraat in Helmond opgeschrikt door autobranden die oversloegen op de nabijgelegen woningen.

Lees meer »
Gezocht: voorzitter en leden Regionale Geschillencommissie Informatie / 03 april 2019

De Regionale geschillencommissie (RGC) behandelt geschillen van huurders en woningzoekenden. Dit doet zij voor negen woningcorporaties in het zuidoosten van Noord-Brabant. In de komende anderhalf jaar treden de huidige voorzitter en de drie leden van de commissie af. De maximale zittingstermijn is dan namelijk bereikt.

Lees meer »
Eerste maatschappelijke visitatie is een feit! Informatie / 12 januari 2019

In de periode tussen maart en september 2018 heeft Volksbelang haar eerste maatschappelijke visitatie doorlopen. Door middel van de visitatie hebben we vanuit een breed spectrum de spiegel voorgehouden gekregen en geven de uitkomsten een goed beeld van waar we als organisatie staan en waar voor ons de komende jaren de belangrijkste aandachts- en verbeterpunten liggen.

Lees meer »
Ondertekening prestatieafspraken Informatie, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 11 december 2018

Op 6 december 2018 hebben de diverse Woningcorporaties en Huurdersbelangenverenigingen samen met de Gemeente Helmond de prestatieafspraken voor 2019 ondertekend.

Lees meer »
Eerste reageerder wordt snelle reageerder Informatie / 03 oktober 2018

Eind 2017 is de module 1e reageerder van Wooniezie in het nieuws geweest. De module werkte niet zoals de aangesloten woningcorporaties graag wilden. Daarom is de module 1e reageerder uit de lucht gehaald. Woningzoekenden konden wel op woningen reageren via loting en inschrijfduur.

Lees meer »
Nieuwe opzichters in de wijk! Informatie / 16 juli 2018

In april 2018 zijn twee nieuwe medewerkers als opzichter bij Volksbelang begonnen, namelijk Nick van Wel (23) en Peter Hoezen (54). Ze stellen zich graag aan u voor:

Lees meer »
Gezocht: lid Urgentiecommissie Stedelijk Gebied Eindhoven Informatie, Samenwerking / 18 juni 2018

Namens de gemeenten van het Stedelijk Gebied Eindhoven.

Lees meer »
Overlijden Jan Verbiest Informatie / 28 mei 2018

Met verdriet, maar dankbaar voor alles wat hij voor Volksbelang betekend heeft, hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze oud voorzitter

Jan Verbiest
op 26 mei 2018

Jan heeft 30 jaar de rol van voorzitter van Volksbelang vervuld en heeft zich in deze periode ingezet voor ons en onze huurders.

Lees meer »
Hei Wonen: bouw 52 huurwoningen Heistraat gestart Informatie, Feestelijkheden, Projecten, Samenwerking / 16 april 2018

De bouw van 52 betaalbare huurwoningen in de Heistraat in Helmond is gestart. Dat is gevierd op maandag 19 maart. Woningcorporatie Woonbedrijf realiseert hier een buurt met appartementen voor starters, woningen voor gezinnen en seniorenwoningen. De plannen zijn in nauwe samenwerking met Woningbouwvereniging Volksbelang voorbereid.

Lees meer »
Zelf geïnvesteerd in uw woning? Check uw verzekering! Informatie / 11 april 2018

Volksbelang levert prima woningen op, maar de voorzieningen kunnen niet helemaal naar uw wens zijn. Vandaar dat huurders soms besluiten om bijvoorbeeld een mooie, nieuwe keuken te plaatsen, de badkamer uit te breiden of op een andere manier te investeren in onze woning.

Lees meer »
Manifest ‘Toekomstvast Wonen’ gepresenteerd Informatie, Samenwerking / 14 maart 2018

Woningcorporaties MRE willen samen vraagstukken over wonen in de toekomst aanpakken

De dertien woningcorporaties in de Metropoolregio Eindhoven (MRE), hebben samen de toekomst verkend en de belangrijkste thema’s voor het wonen in deze regio benoemd. Dit is opgetekend in het manifest ‘Toekomstvast Wonen’ en dat is vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen uitgereikt aan alle fracties van de partijen in 21 gemeenten van de MRE. Het is een oproep om tijdens de komende coalitiebesprekingen de vraagstukken, aangedragen in het manifest, aandacht te geven in het coalitie- en collegeakkoord en daarna met de corporaties het gesprek aan te gaan.

Lees meer »
Petitie Leonardusbuurt: Onze reactie Informatie, Projecten / 19 februari 2018

In de afgelopen weken heeft de Leonardusbuurt enkele keren de aandacht gehad in het Eindhovens Dagblad. Aanleiding daarvoor was een petitie, waartoe door een van de bewoners uit de wijk het initiatief was genomen. In de petitie, die was getekend door bewoners van 58 woningen , werd ontevredenheid uitgesproken over de onderhoudsstaat van de woningen.

Lees meer »
Wij zoeken een opzichter! Informatie / 24 januari 2018

Woningbouwvereniging Volksbelang is een innovatieve en dynamische corporatie die voorziet in goede en betaalbare sociale huurwoningen voor iedereen die daarop is aangewezen. Wij leveren samen met maatschappelijke partners en bewoners een actieve bijdrage aan het behoud van prettig leefbare buurten en wijken. De basis hiervoor wordt gevormd door de gedreven inzet van

Lees meer »
Ketels Volksbelang veilig! Informatie / 12 januari 2018

In verband met de berichtgeving in het Eindhovens Dagblad willen wij via deze weg laten weten dat Volksbelang geen ketels van Nefit in haar individuele woningen heeft. Mocht u verder vragen hebben dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. 

Lees meer »
Snel restutaat boeken bij energiebesparing Informatie, Projecten / 03 januari 2018

Het is winter. De verwarming draait weer op volle toeren. En daarmee de gasmeter ook. Dat is onvermijdelijk, want we willen niet in de kou zitten. Toch word je op zo’n moment extra bewust van hoeveel energie we met z’n allen verbruiken. Volksbelang doet er alles aan om het energieverbruik terug te dringen.

Lees meer »
Volksbelang vanaf nu zichtbaar in de wijk! Informatie / 04 december 2017

Onze opzichters, woonconsulenten en de buurtbeheerder zijn dankzij de nieuwe jassen vanaf nu goed zichtbaar als ze in de wijk zijn. Heb je een vraag? Spreek ze gerust even aan! 

Lees meer »
Een gezamenlijk antwoord op kwetsbaarheid Informatie, Leefbaarheid, Projecten, Samenwerking / 10 november 2017

Helmondse organisaties slaan de handen ineen: Samen kijken naar kansen voor kwetsbare mensen en hun omgeving.

Er is veel veranderd op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Ook in Helmond hebben steeds meer mensen geen vanzelfsprekend recht meer op ondersteuning.

Lees meer »

Pagina's