Alle items met "Informatie"

Volksbelang gaat over naar een nieuw systeem! Informatie / 08 november 2021

Om onze dienstverlening te verbeteren gaan wij per 25 november over op een nieuw systeem. Dit is het systeem waarin wij alle zaken die te maken hebben met de verhuur van onze woningen en onze bewoners vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan een reparatieverzoek, opzeggingen, nieuwe huurovereenkomsten of overlastsituaties.

Druk hieronder op 'lees verder' om te zien waar je rekening mee moet houden.

Lees meer »
Startschot opknapbeurt Leonardusbuurt in Helmond Informatie, Feestelijkheden / 03 november 2021

De grootschalige renovatie van de Leonardusbuurt door woningbouwvereniging Volksbelang gaat, na een aantal jaar stilgelegen te hebben, weer verder. Dit hebben wij gevierd op woensdag 3 november om 14.45 uur. Naast bewoners was meedenkgroep de LeonardusLens aanwezig, evenals Huurdersbelangenvereniging Volksbelang (HBVV). Tijdens de bijeenkomst gaven wethouders Gaby van den Waardenburg en Harrie van Dijk én directeur-bestuurder van Volksbelang Paul Terwisscha samen met de bewoners het startschot.

Lees meer »
Gewijzigde openingstijden kantoor Volksbelang Informatie / 22 oktober 2021

Vanaf 1 november 2021 wijzigen de openingstijden van ons kantoor aan de Molenstraat 83.

 

Wat zijn de nieuwe openingstijden?

Maandag t/m vrijdag zijn wij geopend van 08.30 – 12.00 uur.

Lees meer »
We maken een vuist tegen de verhuurdersheffing! Informatie, Samenwerking / 28 mei 2021

Woningcorporaties in Nederland staan voor een grote opgave: in de komende 10 jaar moeten er 1 miljoen woningen worden gebouwd. Maar dat is nog niet alles, want alle woningen moeten ook duurzamer worden en natuurlijk ook betaalbaar blijven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de leefbaarheid. Een grote uitdaging dus. Ook voor Woonpartners.

Lees meer »
De nieuwe Volksmond is uit! Informatie / 22 maart 2021

De Volksmond is een blad voor en door onze bewoners. In deze editie zit Stella Bodean op ’t Benkske, nemen twee collega’s afscheid én er staat een heerlijk recept in voor kippenragout.

Download jouw exemplaar hier!

Lees meer »
Heb jij recht op eenmalige huurverlaging? Informatie / 22 februari 2021

Huurders die in een duurdere sociale huurwoning wonen en een laag inkomen hebben, kunnen in 2021 eenmalig een huurverlaging krijgen. Hiervoor heeft de regering een speciale Wet gemaakt. We leggen graag uit hoe deze eenmalige huurverlaging werkt. Het belangrijkste: als je voldoet aan de voorwaarden, krijg je de huurverlaging vanzelf. Daarvoor hoef je niets te doen.  

Lees meer »
Volksbelang en bewoners willen tuindorp in de Leonardusbuurt behouden Informatie, Projecten, Bewonersparticipatie / 16 februari 2021

HELMOND – Woningbouwvereniging Volksbelang gaat tussen 2022 en 2030 ruim 400 woningen in de Leonardusbuurt onder handen nemen. Het zag er lange tijd naar uit dat een groot deel van de woningen gesloopt zouden moeten worden.

Lees meer »
Risico op schade aan huizen als dooi intreedt Informatie / 13 februari 2021

De lage temperaturen zorgen deze week voor vervelende situaties in Nederlandse huizen en de ellende is nog niet voorbij, zo waarschuwen loodgieters en verzekeraars. Als de dooi inzet, ontstaan mogelijk lekkages. "We gaan een hectische week tegemoet."

Lees meer »
Wij zoeken een Manager Wonen Informatie / 25 januari 2021

…. Als je het over werken in volkswijken hebt, ja dat doe je bij Volksbelang. In Helmond, in de Leonardusbuurt, Helmond Noord, om maar eens wat te noemen. Daar wonen mensen met het hart op de tong, geen flauwekul. Als ze aan de bel trekken, dan kun je er niet omheen, zeg maar. Maar als het dan geregeld is, dan laten ze het ook weten.

Lees meer »
Gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven en corporaties slaan handen ineen om woningnood te verminderen Informatie, Samenwerking / 13 januari 2021

Dertien woningcorporaties in Zuidoost Brabant en de negen gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) bundelden hun krachten en maakten afgelopen jaar, gezamenlijk een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning. Het doel: lagere bouwkosten en een versneld bouwproces. Het gaat om zowel eengezinswoningen als appartementen voor 1 of 2 personen.

Lees meer »
Gezocht: Bestuurslid wijkraad Noord Informatie, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 23 november 2020

De gemeente Helmond kent al enige jaren het fenomeen wijkraden. Zij vinden het wenselijk dat elke wijk ook een wijkraad heeft wat door een bestuur begeleid wordt. Helmond Noord is de grootste woonwijk van Helmond. Momenteel zijn we op zoek naar een bestuurslid die het huidige bestuur kan komen versterken.

Wat ga je doen:

Lees meer »
Online Energiecafé: 9 december 2020 Informatie / 23 november 2020

In 2050 verwarmen we ons in Helmond via energie die opgewekt wordt via duurzame energiebronnen. Een verre stip aan de horizon en misschien nog wel heel ver van uw bed. Maar ook nu zetten we in Helmond al stappen voor deze energietransitie. Benieuwd wat er allemaal al gebeurt en welke plannen er zijn voor de toekomst?

Lees meer »
Woonbedrijf gaat per 1 oktober over naar Wooniezie Informatie, Samenwerking / 28 september 2020

Vanaf 1 oktober 2020 biedt Woonbedrijf vrijgekomen sociale huurwoningen te huur aan via www.wooniezie.nl. Woonbedrijf adverteert al sinds begin 2018 op Wooniezie, maar woningzoekenden konden hier nog niet op woningen reageren. Vanaf 1 oktober is dit wel het geval.

Lees meer »
Voorgenomen samenwerking Volksbelang en Bergopwaarts in Leonardusbuurt gaat niet door Informatie, Projecten, Samenwerking / 16 september 2020

HELMOND – De voorgenomen samenwerking tussen de woningcorporaties Bergopwaarts en Volksbelang in de Helmondse Leonardusbuurt gaat niet door. Bergopwaarts heeft besloten de aanpak van de woningen uit te stellen tot een nog nader te bepalen moment. Of en hoeveel woningen zij in de toekomst eventueel nog wel willen aanpakken is niet duidelijk.

Lees meer »
Paul Terwisscha nieuwe directeur-bestuurder van woningbouwvereniging Volksbelang Informatie / 08 september 2020

HELMOND - Paul Terwisscha is per 1 november de nieuwe directeur-bestuurder van woningbouwvereniging Volksbelang. De Bakelnaar komt over van de Eindhovense woningcorporatie Woonbedrijf, waar hij ruim 16 jaar werkte binnen verschillende functies. ‘Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij Volksbelang.

Lees meer »
De nieuwe Volksmond is uit! Informatie / 24 juli 2020

Ons bewonersmagazine 'De Volksmond', voor de tweede keer in zijn nieuwe jasje, is inmiddels uit en ligt bij onze bewoners op de deurmat.

Met dit keer onder andere een interview met onze voormalig directeur Leon van Stiphout, een gesprek met bewoners die al 50 (!) jaar een huis van ons huren en een heerlijk recept voor nachtbrood van Lucia.

Lees meer »
Te weinig geld voor nieuwbouw en verduurzaming van huurwoningen in zes grootstedelijke regio's Informatie / 08 juli 2020

Enkele honderdduizenden mensen zijn in ons land op zoek naar een betaalbare woning. Rijk en gemeenten doen een dringend beroep op de woningcorporaties om de komende jaren heel veel nieuwe betaalbare woningen bij te bouwen. Maar de corporaties zijn hier helemaal niet toe in staat.

Lees meer »
HBVV zorgt opnieuw voor verrassing met voordracht Frans Stienen als lid RvC Informatie, Bewonersparticipatie / 03 juni 2020

Frans Stienen, oud-wethouder van gemeente Helmond is sinds 1 februari toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Volksbelang. Hij is voorgedragen door de Huurdersbelangenvereniging. Een interview met Toon Jegerings (voorzitter van de HBVV) en Frans Stienen.

Waarom de keuze voor Frans Stienen?

Lees meer »
Gezocht: lid Urgentiecommissie Stedelijk Gebied Eindhoven Informatie / 08 april 2020

Binnen het Stedelijk Gebied Eindhoven (de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre) geldt een urgentieregeling met regels voor het verhuren van woningen met voorrang voor urgent-woningzoekenden. Aanvragen voor urgentie worden voorgelegd aan een onafhankelijke urgentiecommissie.

Lees meer »
Maatregelen vanwege corona-virus: Kantoor gesloten Informatie / 18 maart 2020

Het RIVM adviseert inwoners zoveel als mogelijk thuis te blijven in verband met het coronavirus. Uiteraard willen wij als Volksbelang bijdragen aan het tegengaan van verdere besmetting, waar we dat kunnen. Daarom geven wij gehoor aan de oproep van het RIVM om het aantal contactmomenten zo klein mogelijk te houden. Een aantal maatregelen kan gevolgen hebben voor u als huurder.

Lees meer »

Pagina's