Alle items met "Informatie"

Nibud helpt bij betalingsachterstanden Informatie / 13 januari 2023

Sinds kort werken wij samen met het Nibud die het NIvB in het leven heeft geroepen. Een manier waarop we onze bewoners met betalingsachterstanden realistische en haalbare betalingsregelingen kunnen bieden. Om meer naamsbekendheid en vertrouwen hiervoor te krijgen, is afgesproken dat de corporaties hier ook aandacht aan besteden.

Lees meer »
Gemeente, woningcorporaties en huurders willen snel meer betaalbare huurwoningen in Helmond Informatie, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 23 december 2022

In de gemeente Helmond moeten meer betaalbare huurwoningen komen. Dat is één van de onderwerpen die de gemeente met de woningcorporaties en huurdersbelangenorganisaties heeft afgesproken. Daarnaast gaan woningcorporaties ook ruim 300 middeldure huurwoningen realiseren. De nieuwe woningen moeten allemaal bovendien duurzaam worden gebouwd.

Lees meer »
Woningcorporaties starten samen verhuisregeling “van groot naar beter wonen” in Helmond Informatie, Projecten, Samenwerking / 28 september 2022

Alle huurders in Helmond van 65 en ouder, kunnen vanaf 1 oktober deel  nemen aan een verhuisregeling ”van groot naar beter wonen” om een beter passende woning te vinden. Een regeling die speciaal bedoeld is voor senioren, die nu in een grote huurwoning van één van de woningcorporaties wonen en de stap naar een beter passende gelijkvloerse huurwoning willen maken.

Lees meer »
Vraag vóór 1 september 2022 huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Informatie / 31 augustus 2022

Ongeveer 1 op de 10 huishoudens die recht heeft op huur- of zorgtoeslag over 2021 heeft dit nog niet aangevraagd en laat daarmee geld liggen. Dat is zonde. Op de website van de Belastingdienst kan iedereen controleren of er recht op toeslagen is. Toeslagen over 2021 kunnen gemakkelijk via Mijn Toeslagen worden aangevraagd. Dit kan tot en met 1 september 2022.

Lees meer »
Hulp bij energie besparen Informatie / 01 augustus 2022

Wat kan ik doen om energie te besparen? Hoe regel ik zonnepanelen op het dak van mijn woning? En kan ik daar subsidie voor krijgen? Zomaar een greep vragen waar armoederegisseur Rinske Overvliet en Hanneke Theuws, projectleider energietransitie & klimaatadaptatie bij gemeente Helmond, dagelijks mee te maken krijgen.  

Lees meer »
Nieuwe huurvoorwaarden van vier Helmondse woningcorporaties Informatie, Samenwerking / 31 mei 2022

De vier Helmondse woningcorporaties Compaen, Volksbelang, woCom en Woonpartners werken projectmatig samen als dat mogelijk is. Vanaf 1 juni ontvangen nieuwe huurders dezelfde Algemene huurvoorwaarden bij het huren van een woning. Wij starten vanaf 15 juni 2022 met deze nieuwe Algemene huurvoorwaarden. 

Lees meer »
Samenwerking met Artist in Residence Informatie, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 16 mei 2022

Begin april hebben Volksbelang en Artist in Residence (Air) Bij de Populieren een intentie overeenkomst getekend voor samenwerking. Doel van de samenwerking is dat er culturele projecten en activiteiten in de wijk Leonardus zullen plaatsvinden ten behoeve van de wijk en de bewoners.

Lees meer »
Uitnodiging thema avond buurtpreventie Leonardus Informatie, Bewonersparticipatie / 09 mei 2022

Buurtpreventie Leonardus nodigt u graag uit voor hun thema avond op:

Datum:         Woensdag 25 mei

Waar :           Speeltuin Leonardus  Mgr. Swinkelsstraat 24

Tijd :              19:30 uur inloop koffie staat klaar, 20:00 uur beginnen

 

Hoofdonderwerpen op deze avond zijn:

Lees meer »
Brainstorm Wonen in Beweging Informatie, Bewonersparticipatie / 14 april 2022

De woningmarkt kent vele uitdagingen en jij zoekt een (andere) woning?

Lees meer »
Oud-directeur Leon van Stiphout is overleden Informatie / 13 april 2022

Op dinsdag 12 april ontvingen wij het bericht dat onze oud-directeur Leon van Stiphout op 59-jarige leeftijd is overleden. Maar liefst 37 jaar werkte hij bij Volksbelang. Eerst als hoofd boekhouding en later als directeur.

Lees meer »
Veiliger wonen door digitale deursloten in Helmondse woonzorgcentra Informatie, Projecten, Samenwerking / 08 april 2022

Ieder jaar zijn vele ouderen het slachtoffer van een inbraak, doordat een sleutelkluisje bij de voordeur wordt opengebroken. Om de veiligheid en het veiligheidsgevoel te vergroten introduceren Helmondse woningcorporaties en zorgpartijen Savant Zorg en de Zorgboog een systeem voor digitale sloten.

Lees meer »
Verscherpt toezicht woningbouwvereniging Volksbelang opgeheven Informatie, Feestelijkheden, Projecten / 21 februari 2022

HELMOND – De Autoriteit Woningcorporaties (Aw) heeft het verscherpt toezicht op woningbouwvereniging Volksbelang per 18 februari opgeheven. Volksbelang heeft volgens de Aw de afgelopen jaren noodzakelijke stappen gezet om de besturing te versterken en de financiële risico’s beter te beheersen. Daarmee is er weer vertrouwen in de toekomst van Volksbelang.

Lees meer »
Nieuwe prestatieafspraken voor wonen in Helmond Informatie, Samenwerking / 22 december 2021

Elk jaar maken woningcorporaties en huurdersbelangenorganisaties met de gemeente Helmond prestatieafspraken over de woonopgave in de sociale huursector. Na gezamenlijk overleg tussen deze partijen zijn nu de prestatieafspraken voor het jaar 2022 vastgesteld. Deze in totaal 35 afspraken zijn gericht op drie pijlers: betaalbaar en beschikbaar, duurzaamheid en inclusiviteit. In de afspraken is onder andere vastgelegd dat voor de periode 2021-2024 op dit moment in totaal 1141 nieuwe woningen zijn gepland.

Lees meer »
Samen voor een inclusieve stad: een mooier, duurzamer en leefbaarder Helmond Informatie / 13 december 2021

De gemeente Helmond en de zes woningcorporaties in de stad: al tientallen jaren zijn we partners en evenzo lang streven we gemeenschappelijke doelen na. In een aantal gevallen zelfs al meer dan 100 jaar! Samen werken we aan passende huisvesting voor (toekomstige) Helmonders met verschillende inkomens, aan veerkrachtige wijken en aan verduurzaming van de stad.

Lees meer »
Volksbelang gaat over naar een nieuw systeem! Informatie / 08 november 2021

Om onze dienstverlening te verbeteren gaan wij per 25 november over op een nieuw systeem. Dit is het systeem waarin wij alle zaken die te maken hebben met de verhuur van onze woningen en onze bewoners vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan een reparatieverzoek, opzeggingen, nieuwe huurovereenkomsten of overlastsituaties.

Druk hieronder op 'lees verder' om te zien waar je rekening mee moet houden.

Lees meer »
Startschot opknapbeurt Leonardusbuurt in Helmond Informatie, Feestelijkheden / 03 november 2021

De grootschalige renovatie van de Leonardusbuurt door woningbouwvereniging Volksbelang gaat, na een aantal jaar stilgelegen te hebben, weer verder. Dit hebben wij gevierd op woensdag 3 november om 14.45 uur. Naast bewoners was meedenkgroep de LeonardusLens aanwezig, evenals Huurdersbelangenvereniging Volksbelang (HBVV). Tijdens de bijeenkomst gaven wethouders Gaby van den Waardenburg en Harrie van Dijk én directeur-bestuurder van Volksbelang Paul Terwisscha samen met de bewoners het startschot.

Lees meer »
Gewijzigde openingstijden kantoor Volksbelang Informatie / 22 oktober 2021

Vanaf 1 november 2021 wijzigen de openingstijden van ons kantoor aan de Molenstraat 83.

 

Wat zijn de nieuwe openingstijden?

Maandag t/m vrijdag zijn wij geopend van 08.30 – 12.00 uur.

Lees meer »
We maken een vuist tegen de verhuurdersheffing! Informatie, Samenwerking / 28 mei 2021

Woningcorporaties in Nederland staan voor een grote opgave: in de komende 10 jaar moeten er 1 miljoen woningen worden gebouwd. Maar dat is nog niet alles, want alle woningen moeten ook duurzamer worden en natuurlijk ook betaalbaar blijven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de leefbaarheid. Een grote uitdaging dus. Ook voor Woonpartners.

Lees meer »
De nieuwe Volksmond is uit! Informatie / 22 maart 2021

De Volksmond is een blad voor en door onze bewoners. In deze editie zit Stella Bodean op ’t Benkske, nemen twee collega’s afscheid én er staat een heerlijk recept in voor kippenragout.

Download jouw exemplaar hier!

Lees meer »
Volksbelang en bewoners willen tuindorp in de Leonardusbuurt behouden Informatie, Projecten, Bewonersparticipatie / 16 februari 2021

HELMOND – Woningbouwvereniging Volksbelang gaat tussen 2022 en 2030 ruim 400 woningen in de Leonardusbuurt onder handen nemen. Het zag er lange tijd naar uit dat een groot deel van de woningen gesloopt zouden moeten worden.

Lees meer »

Pagina's