Alle items met "Leefbaarheid"

Kleur jij mee om de wijk op te fleuren? Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 30 maart 2020

Wat doet u allemaal om uzelf te vermaken thuis? Puzzelen, lezen, tv kijken of een taart bakken? Om het thuisblijven nog wat leuker te maken, hebben wij een leuke actie bedacht. Een kleurplaat, geschikt voor alle leeftijden, want ook voor volwassenen kan kleuren een fijne afleiding zijn van al het gekke nieuws.

Lees meer »
Bouw 52 huurwoningen Hei Wonen klaar! Informatie, Feestelijkheden, Leefbaarheid, Projecten, Samenwerking / 15 januari 2020

Buurt voor starters, gezinnen en senioren in de Helmondse binnenstad

Lees meer »
“Wij zijn trots op onze wijk!” Leefbaarheid / 27 juni 2019

De wijk Bloem- en Paardenvelden is weer een gewilde
buurt waar jong en oud graag woont. Volksbelang

heeft zich hiervoor ingespannen, net als de bewonerscommissie.
De huizen verkeren door het onderhoud in goede staat en
de saamhorigheid, veiligheid en leefbaarheid in de wijk

Lees meer »
Samen werken aan een fijne buurt Leefbaarheid, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 25 februari 2019

‘Fijn wonen’ gaat veel verder dan een comfortabele, betaalbare woning. Dat weten mensen die een jaartje ouder worden maar al te goed. Het is dan heel belangrijk om voldoende sociale contacten te hebben. Mensen in je omgeving die een oogje in het zeil houden, ervoor zorgen dat je niet vereenzaamt, dat je volop in het leven blijft staan.

Lees meer »
Huurdersbelangen Leefbaarheid, Samenwerking, Bewonersparticipatie / 21 november 2018

De Huurdersbelangenvereniging Volksbelang (HBVV) komt op voor de belangen van alle huurders van Volksbelang. Het is de overkoepelende vereniging voor bewonerscommissies en enkele bewonersvertegenwoordigingen. De HBVV adviseert, ondersteunt en informeert huurders en is gesprekspartner voor Volksbelang.

Lees meer »
Verbroederingsdag Koninginnehof Feestelijkheden, Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 06 juni 2018

In het weekend van 1 juni is er een verbroederingsdag geweest bij het complex Koninginnehof. Activiteitencommissie KNAK heeft voor alle bewoners van Koninginnehof, De Kluis, Nazareth en De Ameide een ontmoetingsmiddag georganiseerd. Het was erg succesvol, gezellig en druk. 

Lees meer »
Frietkar in de Akkerstraat Feestelijkheden, Leefbaarheid, Projecten / 12 april 2018

Op dinsdag 10 april 2018 heeft Volksbelang een frietkar laten komen bij het complex aan de Akkerstraat in Helmond. 

Lees meer »
NLdoet bij Activiteitencommissie KNAK Feestelijkheden, Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 26 maart 2018

Op zaterdag 10 maart was NL doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken

Lees meer »
Een gezamenlijk antwoord op kwetsbaarheid Informatie, Leefbaarheid, Projecten, Samenwerking / 10 november 2017

Helmondse organisaties slaan de handen ineen: Samen kijken naar kansen voor kwetsbare mensen en hun omgeving.

Er is veel veranderd op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Ook in Helmond hebben steeds meer mensen geen vanzelfsprekend recht meer op ondersteuning.

Lees meer »
IEKS! Een muis! Informatie, Leefbaarheid / 13 september 2017

Een muisje ziet er misschien schattig uit, maar als het aan uw etenswaren – of erger: uw kabels – knabbelt, door uw keuken rent of zijn uitwerpselen in uw keukenkastje achterlaat, is er niet veel liefelijks aan. Muizenoverlast is helaas een bekend probleem in Nederland: ruim een kwart van de Nederlanders had in het afgelopen jaar muizen in en om huis.

Lees meer »
Duurzaam wonen in alle opzichten Informatie, Leefbaarheid, Projecten / 28 augustus 2017

Met de gemeente Helmond, onze collega-corporaties en de huurdersorganisaties hebben we afgesproken dat in 2020 onze woningen gemiddeld energielabel B hebben. Bij Volksbelang zijn we al heel hard op weg om dat te bereiken.

Lees meer »
Buurtbemiddelaars herstellen contacten Informatie, Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 16 augustus 2017

In Helmond zijn verschillende vrijwilligers van de LEVgroep actief als goed getrainde, deskundige buurtbemiddelaar. Dian en Charles zijn twee van die bemiddelaars. Al een aantal jaren gaan zij geregeld samen op pad om mensen praktische hulp te bieden bij het zelf oplossen van ergernissen en conflicten met buren. Met succes!

Lees meer »
Garagesale in Bloem- en Paardenvelden Feestelijkheden, Leefbaarheid / 04 juli 2017

Op zondag 23 juli 2017 organiseert bewonerscommissie Bloem- en Paardenvelden een 'voordeur- / garagesale' in Helmond Noord.

Klik hier voor het pamflet

Lees meer »
Bewonerscommissie Appartementen Binnenstad zoekt contact! Informatie, Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 21 juni 2017

Bewonerscommissie Appartementen Binnenstad (BAC) zet zich al jaren in voor bewoners van een best groot aantal wooncomplexen in het Centrum van Helmond: Kluisgaarde, Zuiderpoort, Zuidende, Tollenaar, Oeranos en De Kuiper. Omdat er zoveel verschillenden complexen bij de activiteiten van BAC betrokken worden, zoekt de commissie in ieder complex een vaste contactpersoon.

Lees meer »
Winterlunch voor bewoners uit de Leonardusbuurt ter afsluiting van groot onderhoud. Leefbaarheid / 20 december 2016

Volksbelang heeft samen met Bouwbedrijf BOTS hard gewerkt in de Mgr. Swinkelsstraat e.o. In totaal zijn er 62 huurwoningen aangepakt. Ook de 3 eigenaren uit de straat hebben hun woning onder handen laten nemen door BOTS. Het resultaat mag er zijn, de woningen zien er weer als nieuw uit en voldoen aan de eisen van deze tijd. 

Lees meer »
Hoe gezond ben jij? Laat je testen op 1 oktober! Informatie, Leefbaarheid / 14 september 2016

De zomervakantie is voorbij. Nog even nagenieten en daarna komen weer die goede voornemens. Wat worden jouw goede voornemens? Stoppen met roken? Meer bewegen? Gezonder eten? Minder stress?

Lees meer »
Veilig op vakantie Informatie, Leefbaarheid, Bewonersparticipatie / 01 augustus 2016

De vakantietijd is een toptijd! Vrije tijd, mooi weer. Misschien gaat u ook wel op reis. Helaas kan de vakantietijd daardoor ook een toptijd worden voor inbrekers. Ze zien het als bewoners een langere tijd weg zijn en dan slaan ze hun slag.

Lees meer »