Percelen in Stiphout (Dorpsstraat) verkocht

29 december 2021

Een goede dag voor de toekomst van Stiphout. Op 27 december 2021 vond de overdracht plaats van de percelen van Volksbelang naar Compaen en Grevelinck BV. De percelen bevinden zich aan de Dorpsstraat. 

In het verleden heeft Volksbelang de locaties gekocht met het doel sociale woningbouw te realiseren. Door de percelen over te dragen aan Compaen en Grevelinck B.V. lukt dit alsnog. Paul Terwisscha, directeur-bestuurder van Volksbelang: ‘Volksbelang is blij met deze overdracht, het versterkt onze financiële situatie en is goed voor de volkshuisvesting in Stiphout.’ 

Samenwerking 
Compaen en Grevelinck BV sloegen de handen ineen en werken sinds het voorjaar van 2021 aan een plan met een grote variëteit aan woningen en prijsklassen. Zo is er voor iedereen een plekje in ‘Hartje Stiphout’. “Het is een mooie samenwerking tussen partijen die Stiphout een warm hart toedragen. We gaan graag snel met de omgeving in gesprek”, aldus Robert Hellings, Cedrus Vastgoed Ontwikkeling BV (directeur van Grevelinck BV), en Joost Lobée, directeur Woningstichting Compaen. “De collegiale overname van de locatie van Volksbelang is goed voor de ontwikkeling van Stiphout, goed voor Volksbelang, goed voor Compaen en bovenal goed voor de bewoners van Stiphout.” vult Joost Lobée aan.

Gemeente Helmond
De Gemeente Helmond heeft een sleutelrol gespeeld in het samenbrengen van de partijen en blijft nauw betrokken bij het project. Gaby van den Waardenburg, wethouder Wonen en Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Helmond: “Wij zijn heel blij dat dankzij de verkoop van Volksbelang de partijen Compaen en Grevelink nu met dit grote en mooie project in Stiphout van start kunnen gaan en dit bij de te actualiseren gebiedsvisie kunnen betrekken. Deze ontwikkeling vormt een opwaardering van de kern van Stiphout en kan voor een goede woonmix zorgen.”

In januari volgt er meer informatie over de ontwikkelingen rondom dit gebied. 

Informatie percelen:
Compaen: Dorpsstraat 85 & 87
Grevelinck B.V.: Dorpsstraat 61 & 61a