Alle items met "Projecten"

Woningcorporaties starten samen verhuisregeling “van groot naar beter wonen” in Helmond Informatie, Projecten, Samenwerking / 28 september 2022

Alle huurders in Helmond van 65 en ouder, kunnen vanaf 1 oktober deel  nemen aan een verhuisregeling ”van groot naar beter wonen” om een beter passende woning te vinden. Een regeling die speciaal bedoeld is voor senioren, die nu in een grote huurwoning van één van de woningcorporaties wonen en de stap naar een beter passende gelijkvloerse huurwoning willen maken.

Lees meer »
Veiliger wonen door digitale deursloten in Helmondse woonzorgcentra Informatie, Projecten, Samenwerking / 08 april 2022

Ieder jaar zijn vele ouderen het slachtoffer van een inbraak, doordat een sleutelkluisje bij de voordeur wordt opengebroken. Om de veiligheid en het veiligheidsgevoel te vergroten introduceren Helmondse woningcorporaties en zorgpartijen Savant Zorg en de Zorgboog een systeem voor digitale sloten.

Lees meer »
Verscherpt toezicht woningbouwvereniging Volksbelang opgeheven Informatie, Feestelijkheden, Projecten / 21 februari 2022

HELMOND – De Autoriteit Woningcorporaties (Aw) heeft het verscherpt toezicht op woningbouwvereniging Volksbelang per 18 februari opgeheven. Volksbelang heeft volgens de Aw de afgelopen jaren noodzakelijke stappen gezet om de besturing te versterken en de financiële risico’s beter te beheersen. Daarmee is er weer vertrouwen in de toekomst van Volksbelang.

Lees meer »
Volksbelang en bewoners willen tuindorp in de Leonardusbuurt behouden Informatie, Projecten, Bewonersparticipatie / 16 februari 2021

HELMOND – Woningbouwvereniging Volksbelang gaat tussen 2022 en 2030 ruim 400 woningen in de Leonardusbuurt onder handen nemen. Het zag er lange tijd naar uit dat een groot deel van de woningen gesloopt zouden moeten worden.

Lees meer »
Bouw 52 huurwoningen Hei Wonen klaar! Informatie, Feestelijkheden, Leefbaarheid, Projecten, Samenwerking / 15 januari 2020

Buurt voor starters, gezinnen en senioren in de Helmondse binnenstad

Lees meer »
Pilot vroegsignalering schulden Informatie, Projecten, Samenwerking / 22 november 2019

Om inwoners van Helmond met financiële problemen sneller in beeld te krijgen, start de pilot vroegsignalering van schulden. Achterliggende gedachte is dat snel ingrijpen bij beginnende schulden veel problemen in de toekomst kan voorkomen. Vandaag tekende de gemeente Helmond samen met een grote groep maatschappelijke partners een convenant om de samenwerking voor dit project te bekrachtigen.

Lees meer »
Bouw 31 huurwoningen Judith Leysterplein gestart Informatie, Feestelijkheden, Projecten, Samenwerking / 27 mei 2019

De bouw van 31 huurwoningen aan de Paulus Potterlaan in Helmond is gestart. Op de plek waar twee jaar geleden nog basisschool ‘de Paardenbloem’ stond realiseert Woonbedrijf aan het toekomstige Judith Leysterplein 20 seniorenwoningen en 11 appartementen voor 1 of 2 personen. Het zijn allemaal betaalbare sociale huurwoningen van ongeveer 600 euro per maand.

Lees meer »
Hei Wonen: bouw 52 huurwoningen Heistraat gestart Informatie, Feestelijkheden, Projecten, Samenwerking / 16 april 2018

De bouw van 52 betaalbare huurwoningen in de Heistraat in Helmond is gestart. Dat is gevierd op maandag 19 maart. Woningcorporatie Woonbedrijf realiseert hier een buurt met appartementen voor starters, woningen voor gezinnen en seniorenwoningen. De plannen zijn in nauwe samenwerking met Woningbouwvereniging Volksbelang voorbereid.

Lees meer »
Frietkar in de Akkerstraat Feestelijkheden, Leefbaarheid, Projecten / 12 april 2018

Op dinsdag 10 april 2018 heeft Volksbelang een frietkar laten komen bij het complex aan de Akkerstraat in Helmond. 

Lees meer »
Petitie Leonardusbuurt: Onze reactie Informatie, Projecten / 19 februari 2018

In de afgelopen weken heeft de Leonardusbuurt enkele keren de aandacht gehad in het Eindhovens Dagblad. Aanleiding daarvoor was een petitie, waartoe door een van de bewoners uit de wijk het initiatief was genomen. In de petitie, die was getekend door bewoners van 58 woningen , werd ontevredenheid uitgesproken over de onderhoudsstaat van de woningen.

Lees meer »
Een gezamenlijk antwoord op kwetsbaarheid Informatie, Leefbaarheid, Projecten, Samenwerking / 10 november 2017

Helmondse organisaties slaan de handen ineen: Samen kijken naar kansen voor kwetsbare mensen en hun omgeving.

Er is veel veranderd op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Ook in Helmond hebben steeds meer mensen geen vanzelfsprekend recht meer op ondersteuning.

Lees meer »
Geslaagde Helmondse dag van de duurzaamheid Informatie, Projecten, Samenwerking / 23 oktober 2017

Dit jaar werd in Helmond de dag van de duurzaamheid niet op 10/10 maar op 12/10 gevierd. ’s Middags verzamelden ruim 100 mensen van bedrijfsleven, onderwijs en (semi-)overheid zich in de Cacaofabriek voor de derde duurzaamheidsconferentie. Zij kregen een flinke dosis energie en inspiratie voorgeschoteld om ook komend jaar weer stappen te zetten op de weg naar een duurzaam Helmond.

Lees meer »
Volksbelang levert nieuwbouwwoningen op! Feestelijkheden, Projecten / 09 oktober 2017

HELMOND - Op 4 oktober heeft Woningbouwvereniging Volksbelang elf nieuwbouwwoningen aan de Rembrandtlaan in Helmond opgeleverd. De nieuwe bewoners werden feestelijk in hun nieuwe straat ontvangen en konden direct met elkaar kennismaken.

Lees meer »
Helmond is in ontwikkeling! Informatie, Projecten / 29 september 2017

Helmond ontwikkelt zich steeds verder en Volksbelang levert daaraan een mooie bijdrage. We kijken voortdurend of ons woningaanbod nog voldoet aan de behoeften van huurders. Waar dat wenselijk en mogelijk is, bouwen we nieuwe woningen, vervangen we woningen of voeren we renovaties uit. Ook op dit moment werken we aan mooie projecten.

Lees meer »
Mooie nieuwe kozijnen op Zuidende Projecten / 22 mei 2017

Het is fijn wonen op Zuidende in Helmond. Dat vindt ook Joni van der Heijden, die er sinds anderhalf jaar woont. “Lekker dicht bij het centrum en het station”, zegt ze. Dat ze tijdens de kermis in haar woonkamer kon meegenieten van de toeters en bellen, was een van de weinige minpuntjes. En de blauwe kleur van de kozijnen, die vond Joni ook niet heel mooi.

Lees meer »
Meedenken over Ons Oostende Informatie, Projecten / 10 maart 2017

Ons Oostende, jouw toekomstige thuis?

Lees meer »
Feestelijke oplevering in de Leonardusbuurt Feestelijkheden, Projecten / 15 november 2016

Voormalig SPOS-terrein heeft nu twintig nieuwe woningen
Op 11 november 2016 was het zover: in de Leonardusbuurt werden twintig spiksplinternieuwe woningen opgeleverd. De huurders van achttien levensloopbestendige woningen en twee eengezinswoningen op de voormalige locatie van de schildersvakschool (SPOS) ontvingen op feestelijke wijze hun sleutels én de nieuwe straatnaam werd onthuld: de Hendrik van Ekerstraat. Uiteraard was daarom ook de familie van de voormalige Wethouder Sociale Zaken (1945-1962) bij de oplevering aanwezig.

Lees meer »
Volksbelang en Woonbedrijf willen samen projecten 'vlot' trekken Projecten, Samenwerking / 06 juni 2016

Woningbouwvereniging Volksbelang en Stichting Woonbedrijf tekenen een samenwerkingsovereenkomst

Lees meer »