Volksbelang levert nieuwbouwwoningen op!

09 oktober 2017

HELMOND - Op 4 oktober heeft Woningbouwvereniging Volksbelang elf nieuwbouwwoningen aan de Rembrandtlaan in Helmond opgeleverd. De nieuwe bewoners werden feestelijk in hun nieuwe straat ontvangen en konden direct met elkaar kennismaken.

Na het welkomstwoord van Sacha van Lierop, voorzitter van het bestuur van Volksbelang, ging wethouder Frans Stienen dieper in op de geschiedenis én de toekomst van de wijk, met name de ontwikkeling van Sportcampus De Braak. Ook complimenteerde de wethouder Volksbelang met het realiseren van deze eengezinswoningen. “Volksbelang is er wederom in geslaagd om mooie, betaalbare huurwoningen van hoge kwaliteit te realiseren”, aldus de wethouder.

Mooi straatbeeld

Na de toespraken werd een openingshandeling verricht helemaal geënt op het thema ‘Rembrandt van Rijn’. Daarna mochten de trotse nieuwe bewoners de sleutels en een bos bloemen in ontvangst nemen om vervolgens nieuwsgierig hun nieuwe ‘thuis’ te betreden. De woningen hebben een praktische indeling met drie slaapkamers op de eerste verdieping en een vaste trap naar de zolder. Alle woningen hebben een berging en een achterom. Drie woningen vallen op doordat ze iets naar voren uitsteken en een gedraaide kap hebben. Die onderbrekingen zorgen voor een mooi straatbeeld. LX Architecten heeft het woningblok ontworpen en Bots Bouwgroep heeft als projectontwikkelaar en aannemer de bouw gerealiseerd.